Рецепти паски – домашні найсмачніші
Паска подільська – рецепти паски
- 3 склянки жовтків
- 750 мл молока
- 100 г дріжджів
- 250 г масла або маргарину
- 700 г цукру
- 2 кг борошна
- 250 г родзинок
Дріжджі розвести в молоці, додавши 2 ст. л. цукру. Ввести жовтки і 2/3 всієї кількості борошна. Розмішати і відставити. Аби опара збільшилася в об’ємі вдвічі. Додати розм’якшене масло, решту цукру і борошна. Ретельно вимісити, доки тісто не відставатиме від руки, наприкінці додавши родзинки. Форму змастити жиром, заповнити тістом на 1/3 висоти. Зачекати, доки підніметься до 2/3 висоти форми. Змастити тісто яйцем. Випікати в нагрітій духовці при температурі 190°С приблизно годину.
Паска особлива – рецепти паски
- 1,5 кг борошна
- 750 мл молока
- 15 жовтків
- 150 г дріжджів
- 200 г масла або маргарину
- 400 г цукру
- 150 г кураги (або родзинки)
Дріжджі розвести в молоці з 1 ст. л. цукру і 3 ст. л. борошна. Коли опара почне бродити, додати розтерті з цукром жовтки, дрібку солі, борошно і місити до появи пухирців. Додати розтоплене масло, знову перемісити, наприкінці додавши дрібно нарізану курагу (або родзинки). Відставити, щоб вдвічі підійшло. Форми змастити жиром, на дно можна підлити розтопленого масла з медом, взятих порівну. Форми заповнити тістом на 1/3 висоти. Зачекати, доки підніметься до 2/3 висоти форми. Змастити тісто яйцем. Випікати в нагрітій духовці при температурі 190°С приблизно годину. Готову бабку полити глазур’ю і прикрасити кольоровою присипкою.
Бабка з маком – рецепти паски
- 125 г масла або маргарину
- 0,5 скл. сметани
- 4 жовтки
- 2 яйця
- 250 мл молока
- 100 г дріжджів
- 500 г борошна
- 115 г маку
- 350 г цукру
Розм’якшене масло, сметану і жовтки розтерти, додати збиті яйця, дріжджі, розведені в молоці, цукор, парений мак. Замісити тісто. Відставити, щоб підійшло. Знову перемісити і викласти у змащені жиром форми. Перед випіканням тісто змастити яйцем. Випікати в нагрітій духовці при температурі 190°С приблизно годину. Готову бабку змастити рідким медом і посипати маком.
Сирна бабка – рецепти паски
- 500 г борошна
- 200 г цукру
- 2 яйця
- 20 г ванільного цукру
- 200 г масла або маргарину
- 250 г сиру (жирного і некислого)
- 100 г родзинок
- 3 ст. л. рому
- пакетик порошку для печива
Сир перемолоти або перетерти через сито. Борошно просіяти, додати порошок для печива. Яйця розтерти з цукром і ванільним цукром, додати розм’якшене масло, сир, ром і знову все розтерти. З’єднати з підготовленим борошном і все старанно і швидко вимісити, наприкінці додавши родзинки. Форми змастити жиром, злегка присипати борошном, заповнити тістом не до самого верху. Випікати в нагрітій духовці при температурі 180°С не менше години. Готову бабку змастити маслом і посипати цукровою пудрою.
Білкова глазур
- 300 г цукрової пудри
- 2 білки
- лимонний сік
Білки розтерти з пудрою до утворення пишної маси, наприкінці додавши трошки лимонного соку.
Цікаво знати:
- Щоб визначити готовність випічки, треба проткнути її дерев’яною зубочисткою. Якщо вона залишиться сухою, то виріб готовий.
- Не залишайте спечений виріб із дріжджового тіста у металевій формі, бо він стане вологим і набере запаху металу.
Більше у наших виданнях www.dianaplus.com
Веселих свят та смачної паски!